marți, 18 septembrie 2007

Un mesaj cu temă de gândire

Am primit un mesaj intern pe e-mail:

Buna ziua,
Va urez multa sanatate, putere de munca si mult succes in noul an universitar.
In continuare, va transmit umatoarele rugaminti:
1) "Facultatea noastra intentioneaza sa acorde un cadou primilor studenti admisi in anul I, constand intr-o carte necesara la una dintre disciplinele pe care le vor studia. In acest sens, va rugam
sa ne sprijiniti prin donarea unei carti acestor studenti, pana la data de 20 septembrie a.c.". Cu multumiri. Semneaza, Decan, ss/indescifrabil.

Urmau și alte puncte de interes. Însă primul chiar m-a pus pe gânduri. De ce? Pentru că este vorba despre o facultate cu o situație financiară bună care intenționează să strângă "donații" de carte de la profesori pentru studenții merituoși. Ideea de a premia studenții chiar din anul I e bună. Dar când mă gîndesc că aceeași facultate a cules sute de milioane din taxele de înscriere și nu își permite să cumpere câteva cărți... Și dacă donează profii cărți va apare undeva pe carte "donată de ..." ca în icoanelede la biserică sau meritul va fi al celor care au avut inițiativa? Dacă aș vrea să dau o carte unui student aș da-o fără vreo "donație". Și chiar știu persoane care fac asta, în special la sfârșitul semestrului, ca apreciere pentru studenții cei mai buni. Până atunci vă aștept cu orice alte donații: hârtie, pixuri, laptop-uri, tonere, hârtie igienică, femei de servici, videoproiectoare, instalatori și orice altceva mai lipsește prin facultate.


Niciun comentariu: